Illatosító házilag

Illatosító házilag

június 6, 2011 1 By

Gyors, egyszerű, filléres. Szeretem, a kellemes illatokat nem csak a lakásban, mint ahogyan a Robinzon Lakberendezési Stúdió oldalán, a www.robinzon.hu -n olvashatjuk (amelyet IDE kattintva tekinthet meg), milyen fontos, hanem az autóban is. Újabban a szantálfa, a kedvencem. Jelenleg, az autómban nincs illatosító és mivel egy kis ösztönzést is éreztem, hogy házilag valamit előállítsak, ami megfelelően kellemes, számomra kedves illattal látja el a kocsimat, ezért az alábbi kis illatosítót készítettem.

Alapanyagok és kellékek:

  • egy tenyérnyi, valamilyen maradék anyag (esetemben ez talán egy szoknya, blúz vagy talán egy ing levágott ujja vagy alja lehetett)
  • egy arasznyi madzag
  • vatta (hagyományos amit vattának hívunk nem volt itthon, szóval a képeken látható, szintén vattából készült, de formára vágott pamacsokat használtam)
  • illóolaj, számunkra kedves illatú
  • olló

[nggallery id=9]

Elkészítés:

Fogjuk a tenyérnyi anyagunkat, ha nagyobb tetszőlegesen egy könnyed mozdulattal méretre vágjuk. A vattát elhelyezzük az anyag közepén. Az illóolajból 15-20 cseppet cseppentünk a vattára. Az anyag sarkait, széleit összefogjuk és az ujjaink alatt megkötjük, a darab madzagunkkal. Köthetünk, a madzagra egy kis hurkot is, aminél fogva felakaszthatóvá válik. Amennyiben az illat már nem érezhető, a csomó kibontásával és újabb csepegtetéssel ismét feltölthető.

Az illatosítónk kellemes nem túl intenzív, de ugyanakkor érezhetően látja el feladatát. Azoknak is javasolni tudom, akik nem szeretik a túl intenzív szagokat. Az autó illatának kérdését, úgy gondolom így férfiasan egyszerűen megoldottam. Akik kicsit, szebbre vágynak vagy azoknak akiknek ez túl egyszerű, javasolni tudom az illatpárna elkészítését, amelyről ezen oldalunkon olvashat: http://filleresotletek.hu/hazi-praktikak/hazi-praktikak-mosas/illatositas/.