Halloween szellemek

Fehér dekor háló, fekete álarcosbál maszkok, fehér léggömbök, és máris életre kelnek ezek szeszélyes szellemek, mint könnyen elkészíthető Halloween dekoráció.

Hozzávalók:

  • 1 tekercs dekor háló 4-5 szellem elkészítéséhez elegendő, a vágás hosszától függően
  • 1 tekercs fehér dekor háló
  • 1 tekercs 5 cm széles narancs dekor háló szalag
  • fekete zseníliadrót (5 db / szellem)
  • fekete álarc
  • fehér latex lufi (1 db/ szellem)
  • ragasztó
  • olló
  • huzal vagy zsinór (a szellemek felakasztásához)

Fektesd a fehér dekor hálót egy sima felületre. Vágj belőle egy kb. 5 méter hosszú darabot. Minél hosszabb a háló, annál nagyobb lesz a szellem. A fenti képen szereplő három szellem, három különböző hosszúságú hálóból készült.

Vágj még egy ugyanolyan hosszú darabot. A két hálót fektesd egymásra úgy, hogy egymást keresztezze.

Mindkét darab dekor háló végére vágj nagy szabálytalan cikkcakkos mintát.

Fújd fel a fehér léggömböket. A lufinak kb. akkorának kell lennie, mint egy nagy sárgadinnye. Helyezd a lufit a háló középső keresztpontjába. Fogd a lufi köré a belső hálót, majd a külsőt.

Vágj egy darabot a narancssárga dekor szalagból, ezzel kösd meg a hálót a szellem nyakánál. Ezt egészítsd ki egy körülbelül 3 méter hosszú szalagból készült masnival. A masnit úgy tudod elkészíteni, hogy a szalagot négybe hajtod legyezőszerűen, majd a közepét hozzáfogatod a szellem nyakán lévő szalaghoz.

Most készítsd el a szellem száját:

Az egyik fekete zseníliadrótot hajtogasd kedvedre, ebből lesz a szellem szája. Lehet cikkcakkos, vagy mosolygós. A fotókon három különböző variációt látni, így ki tudod választani, melyik tetszik!

Néhány csepp ragasztóval rögzítsd a szellem száját, és szemének az egyik álarcot. Elég csak néhány csepp a rögzítéshez, de a maszk súlyától függően szükség lehet további ragasztóra. Ha nincsen kéznél kész álarc, fekete filcből vagy kartonból otthon is készíthetsz egyet gyorsan, de mivel a szellem elég átlátszó lény, a maszk mindkét oldala legyen fekete.

És most minden szellem kap még egy aranyos kísérteties pókot!

Ehhez fogj négy darab zseníliadrótot, igazítsd egymás mellé, majd a közepénél csavard egybe őket, mint ahogy a fotón is látható. Ezután már csak meg kell hajlítani mindkét oldalon a pók lábait, és rá is ragaszthatod a szellemre.


A szellem fejénél a dekor hálót átfűzve készíthetünk nekik akasztót, így fel tudjuk akasztani akár a szobában, akár a kertben.

Vélemény, hozzászólás?