Új téli ruhatár, szobanövények – fillérekből

Új téli ruhatár, szobanövények – fillérekből

november 10, 2011 0 By Filléres ötletek és 5 Minute Crafts

Egy igen hasznos programot találtunk most Neked.

Minden évben november utolsó péntekén rendezik meg világszerte a Ne vásárolj semmit! napot. Ennek a napnak a célja, hogy rávilágítson a rengeteg fölösleges fogyasztásra, az ezzel járó természeti szennyeződésekre, valamint arra, hogy nem csak vásárlással lehetünk boldogok, és nem csak vásárlás útján juthatunk hozzá a számunkra szükséges dolgokhoz.

Ehhez a világnaphoz kapcsolódva Budapesten a Klebelsberg Kultúrkúriában 2011. november 25-én, november utolsó péntekén kerül ezért megrendezésre a Zöldág nap, délután 16h és 20h között.

A Zöldág nap rendezvényei azzal a céllal várják látogatóikat, hogy ezen a napon tényleg a pénztárcánk használata nélkül, csere-bere útján juthassunk hozzá téli ruhákhoz, növényekhez, és számos hasznos információhoz.

A Téli Öko Teregetés felhívásában mindenkit biztatnak, hozza el jó állapotban lévő megunt vagy kinőtt téli ruháit, csupa olyat, amit Te már nem, de más esetleg még szívesen hordana. Mindenki annyi ruhadarabot vihet magával haza, amennyit hozott. Mivel téli ruhatár frissítésről van szó, pulóvereket, kardigánokat, kabátot, sapkát, sálat, csizmát és egyéb meleg holmit várnak mindenkitől. Kizárólag jó állapotban lévő, kimosott, tisztított darabokkal tiszteljük meg egymást ezen a napon! Ugyanis amit adunk, azt is fogjuk visszakapni!

A Növény Csere-bere rendezvény keretében olyan fórumot biztosít a Klebelsber Kultúrkúria, ahová minden megunt, túlburjánzott növényt, magot elvihetsz.

Növényeink élnek, kirakni nincs szívünk őket, de van, hogy máshol már sokkal jobb helyük lenne. A Növény Csere-berén szívesen fogadnak minden növényt, és innen bárki kedvére annyi növénnyel távozhat, amennyivel szeretne. Költözködők figyelem! Itt a remek lehetőség néhány szobanövényre szert tenni!

Azok számára is kellemes délutáni kikapcsolódást nyújt a Kultúrkúria, akik az állatok védelmét érzik szívügyüknek. A WWF Magyarország tájékoztatást tart a veszélyeztetett állatfajokról és információt adnak örökbefogadási lehetőségekről.

18 órai kezdettel dr. Gyarmati János, a Néprajzi Múzeum főmuzeológusa tart képekkel illusztrál előadást, melynek címe: A maják kultúrája és jövendölésük 2012-re Tények és tévhitek.

És még egy program erre a délutánra. A Kincsestár Öko-Kézműves Műhely foglalkozásán már az adventi készülődés jegyében ablak- és asztaldíszek, ajándékok készítésében vehetünk részt. Ennek az egy programnak ugyan van belépője, de az nagyon baráti, 200,-Ft/fő.

Tehát 2011. november 25-én 16-20h között irány a

Klebelsberg Kultúrkúria, 1028 Budapest, Templom u. 2-10.

A filléres ötletek naptárát hozzáadhatod saját google naptáradhoz, így biztosan emlékezni fogsz a programokra.

Jó szórakozást, remek új darabokat és virágzó növényeket kívánunk!

És ne felejtsétek: A vásárlás nem egyenlő a boldogsággal!