Bőrradírozás

A bőrradírozás célja a bőr elhalt hámsejtjeinek eltávolítása, mellesleg eközben felpezsdül a vérkeringés is. A megfelelő bőrradír ráadásul még vitaminokkal is ellátja a bőrt, így az feszesebb, egészségesebb, rugalmasabb lesz.

A radírozást mindig zuhanyozás, fürdés után végezzük, mert ilyenkor puhább a bőr.

A radírozással élénkíti a nyirokkeringést is, ezért mindig lentről felfelé haladjunk a testen, és utána mindig alaposan öblítsünk le mindent. Radírozás után mindig használjunk bőrtápláló testápoló krémeket is. Bár a bőrradírozás egészséges, hetente egy alkalomnál többször ne alkalmazzuk.

 

Bőrradírt készíthetünk házilag is:

Keverjünk össze 2 evőkanál tengeri sót és 2 evőkanál olívaolajat. A keverékkel dörzsöljük át az egész testünket, majd bújjunk egy köntösbe 25 percre, végül langyos vízzel öblítsük le.
(Tengeri só helyett lehet kristálycukrot is használni.)

Szintén egyszerű bőrradírt kapunk, ha 2 dl mézet 1 tojással, 1 evőkanál kristálycukorral és egy evőkanál olívaolajjal összekeverünk. Miután átdörzsöltük vele a testünket, hagyjuk rajta pár percig, hogy a bőrünk beszívhassa az értékes tápanyagokat, majd zuhanyozzunk le.

Egy újabb házi keverék: durvára őrölt kávét barna cukorral és egy kis olívaolajjal dolgozzunk össze, dörzsöljük át vele a bőrt, majd öblítsük le. A kávé jót tesz narancsbőr ellen is.

Még egy lehetőség, hogy 3 evőkanál zabpelyhet annyi mézzel elkeverünk, hogy jól kenhető legyen, és ezzel dörzsöljük át a bőrt, majd lezuhanyozunk. A méz megfiatalítja, kisimítja a bőrt.

 

Vélemény, hozzászólás?