Sáltartó fogas

Sáltartó fogas

október 12, 2011 0 By Filléres ötletek és 5 Minute Crafts

Ma már több helyen lehet készen kapni sáltartó fogast, ami igen praktikus kiegészítője gardróbunknak. Azonban egy kis kreativitással és némi időráfordítással az otthon található fölösleges hulladékok felhasználásával magunk is készíthetünk egy ilyen praktikus kiegészítőt.

Többször előfordul, hogy valamilyen vastagabb, nagyobb átmérőjű papírhenger megmarad. Ez lehet például egy nagyobb tekercs csomagolópapír tartója, vagy ilyen hengerekre tekercselik a méterárut is. Ha nincs otthon ilyen henger, de tetszik az ötlet, környékezzük meg a méteráru boltos ismerőseinket.

Íme a mai ötletünk:

Fogjuk a meglévő papírhengerünket és egy filctoll segítségével rajzoljunk jelöljünk be rajta kb. 1 cm vastag szeleteket.

Ezeket a szeleteket egy sniccer segítségével szépen, óvatosan vágjuk ki. Fontos, hogy éles legyen a sniccerünk, így biztosan ott vág, ahol terveztük. Legyünk türelmesek és inkább többször húzzuk végig egy-egy szakaszon a vágó szerszámot, minthogy beszakadjon a papírhenger, és gyártunk egy selejtet.

Miután megvan a nekünk tetsző karika mennyiség -képünkön látható sáltartó fogashoz 9 db karikára volt szükség- műanyag raffiával bandázsoljuk, azaz szorosan körbetekerjük őket. Erre jöhet bármilyen zsinór vagy szalag díszítés. Ha tutira akarunk menni a készítés során, beragasztózhatjuk karikáinkat a szalagok rögzítéséhez.

Ezután már csak kisebb zsinórdarabokkal kell egymáshoz, valamint egy régi vállfához rögzíteni a karikákat, és már kész is van a sáltartó fogasunk. Megint egy feleslegessé vált tárgyat keltettünk új életre.