Poggyász címke

Poggyász címke

augusztus 20, 2011 0 By Filléres ötletek és 5 Minute Crafts

Kilépünk az ajtón és irány a nagyvilág, a nyaralás! A poggyász ehhez egy szükséges kísérőnk. Az utazótáskánk felcímkézése jellemzően nyári faladat, az egyedi poggyászcímke varrása, pedig egyszerű! Most egy igazán könnyű varrási ötletet mutatunk be. Egy óra alatt el is készülünk!

Aki már túl van a nyaraláson, az is hamarosan előkaphatja a bőröndöket újra egy kis őszi kiruccanáshoz, de a gyerekek kirándulásaihoz is készíthetünk ilyen csomagkísérőket. Biztos, ami biztos, mindent haza is hozzanak, amit elvittek.

Anyag- és eszköz szükséglet:

  • 2db 8×8 cm-es négyzet egy közepes erősségű szövetből,
  • 2db 8×8 cm-es négyzet vasalható közbélésből, az erősebb tartásért,
  • 1 db 7×7 cm-es négyzet átlátszó erősebb fóliából, dossziéból,
  • Gombostűk,
  • Szalag vagy zsinór, kb. 15 cm
  • Olló
  • Selyempapír vagy papír zsebkendő
  • Varrógép
  • Vasaló

Elkészítése:

1. lépés

Vágjuk ki a 8×8 cm-es négyzeteket az anyagból, és a vasalható közbélésből egyaránt. Majd a forró vasalóval az anyag hátuljára vasaljuk fel a közbélést.

 

2. lépés

Négyzetek összevarrása

Színével egymáshoz fordítva tűzzük össze gombostűvel a most már csak két darab négyzetünket, és mind a négy oldalán egy 1 / 2 cm elhagyásával varrjuk körbe. Hagyjunk egy nyílást az egyik oldalon, ahogyan a képen is látható.

 

 3. lépés

Vágjuk le az anyagot minden sarokról, és fordítsuk ki. Óvatosan dolgozzunk a nyílásnál, akkor szépen megmarad a varrás. A sarkokat szépen hegyesre igazíthatjuk az olló hegyével, vagy egy ceruza segítségével.

 

4. lépés

Színéről vasaljuk át a címkénket.

 

5. lépés

Helyezzük be a szalag vagy zsinór mindkét végét a nyílásba, mint egy szendvicsbe. Majd varrjuk le a nyílás egész oldalát, így rögzítve a szalagot. Ha nem tudjuk a táska, bőrönd fülére ráhúzni majd a címkét, akkor a zsinór közepét helyezzük a nyílásba, így a két végét összekötve bármely csomagra felköthetjük majd.

 

6. lépés

Műanyag ablak rögzítése
Igazítsuk a kivágott műanyag lapot a címke közepére, de ezt már nem tűzzük meg gombostűvel, nehogy az nyomot hagyjon rajta. Mivel a varrógép hozzátapad a ragacsos műanyaghoz, helyezzen egy csík selyempapírt vagy egy papír zsebkendőt a fóliára a varrás megkezdése előtt.

Forduljon tovább minden sarkon, és vezesse végig a selyempapírt mindhárom élen.

Álljon meg a varrással, ha eléri azt a pontot, ahol elkezdte varrást az első szélen, így egy teljes négyzetet varrtunk körbe, ahol a műanyag lap is három oldalról rögzítve van. Így fog kinézni, ha kész. Most, óvatosan tépje el a papír zsebkendőt, és dobja el.

7. lépés

Írjon meg egy kártyát a saját adataival, majd csúsztassa a zsebbe, és már kész is!

Megjegyzés: Ha tudja, hogy a bőröndöt csak Ön fogja használni, és az adatai nem változnak, akkor akár a műanyag lap negyedik oldalát is levarrhatja, így az elérhetősége még biztonságosabban lesz a csomagon rögzítve.

Jó utat kívánunk!