Irattartó kukoricapelyhes dobozból

Irattartó kukoricapelyhes dobozból

szeptember 7, 2011 0 By Filléres ötletek és 5 Minute Crafts

Sok különféle doboz gyűlik össze háztartásunkban a mindennapok során. Most a kukoricapehely dobozát hasznosítjuk újra.

Mindig gyűlnek a papírok, épp ezért fontos a tárolásuk. Vannak olyan irataink, amiket sokáig kell őrizgetnünk, ezekhez szépen rendszerezett dossziékat ajánlanék.

Álló asztali irattartóban én az épp aktuális, elintézendő papírokat, vagy a „kincsként” őrzött magazinokat gyűjtöm. Ezeknek a papíroknak nem szabad túl sok időt itt tölteni. Ha beporosodik, már túlhaladta az itt tölthető idejét. Az elintézett ügyek iratait, a tartalmuktól függően, fűzzük dossziéba, vagy szabaduljunk meg tőlük. Ne tartsunk otthon több lomot a kelleténél!

Tehát az irattartó!

 

Fogjuk a kiürült Cornflakes-es dobozt, vonalzót, filctollat, ollót, ragasztót, csomagolópapírt és akár a gyerekeket is belevonhatjuk a munkába.


A doboz egyik keskenyebb oldalán, mérjünk fel 12 cm-t, és ebben a magasságban húzzunk egy egyenes vonalat. Ez a vonal határozza majd meg az irattartónk legalacsonyabb pontját. Érdemes azt az oldalt választani a dobozon, ahol egyrétegű a papír. A ragasztott másik dupla oldal jobb tartást ad az irattartó gerinceként.

 

Következő lépésként a doboz mindkét szélesebb oldalán húzzunk egy-egy átlós vonalat a doboz felső sarka és a túloldalon előzőleg meghúzott vonal közé.

Most emellett a vonalak mellett fogjuk a dobozt újjá szabni. Egy ollóval érdemes a vonal felett beleszúrni a dobozba, nagyjából levágni a tetejét, és csak a finomításkor, a végleges külső kialakításakor a vonalon vágni. Ez csak egy apró trükk, hogy az irattartónk széle egyenes legyen.

Ha megvan a dobozunk új formája, nincs is más hátra, mint csomagolópapírral kedvünk szerint díszíteni. Ehhez használhatunk maradék papírokat, akár újságpapírt is, de ha egységes képet szeretnénk a polcokon, asztalon, akkor érdemes a meglévő berendezéshez igazítva, külön erre a célra új csomagolópapírt vásárolni. Ügyesebbek maradék textillel is boríthatják, tinilányok pedig biztosan örülnének a műszőrme irattartónak is.

 

Ezután már tényleg csak egy kis, ám annál hasznosabb apróság van hátra, a címke. Saját életünket egyszerűsítjük, ha feliratozzuk az irattartóinkat, így nem kell azon gondolkodni, mit hová tettünk. Csak a pakoláskor legyünk következetesek!