Háztartási gépek tisztítása

Időről időre érdemes a háztartási gépeinket alaposan kitakarítani, hogy minél hosszabb ideig könnyíthessék meg mindennapjainkat.

 

Mikrohullámú sütő: egy üvegedényt félig töltsünk meg vízzel, tegyünk bele 4-5 citromkarikát és 3-4 percre tegyük be melegedni. A forró citromos gőz feloldja a zsírt, papírtörlővel kell csak áttörölni.

 

Mosógép: rendszeresen érdemes átmosni ecettel a vízkő- és mosópormaradványok eltávolítása érdekében, így nem csak energiát spórolhatunk, hanem hatékonyabbá válik a mosás is. Öntsünk 2 l ecetet a gépbe és üresen indítsunk egy programot. Ha penész jelenik meg a mosógépben, a következő fehér mosáskor feleannyi mosóport tegyünk a gépbe, a hiányzó mennyiséget pedig sütőporral pótoljuk.

 

Hűtőszekrény: Ecetes vízzel érdemes időnként kimosni. Ha a mosások között kellemetlen szagok jelennek meg, tartsunk egy tálkában sütőport vagy kávézaccot a hűtőben. Ezeket cseréljük 7-10 naponként.

 

Kávéfőző, kávégép: vízkőoldáshoz főzzünk át rajta először ecetes, majd tiszta vizet.

Vízforraló: a fűtőszálról a vízkövet ecetes vagy citromsavas víz felforralásával tüntethetjük el, utána csak öblítsük ki.

 

Tűzhely, sütő, páraelszívó: A kávézacc csodákra képes: finom szemcséinek köszönhetően hatékonyan, de karcolás nélkül tisztítja meg a zsíros felületeket.

 

Vasaló: a talpára ragadt szennyeződést sóval dörzsöljük át, majd nedves ruhával töröljük le

 

Porszívó: időnként mossuk ki a porzsákot és a csöveket is, így hatékonyabb lehet a takarítás. A porzsákba porszívózás előtt egy fél marék mosóport szórva kellemes illatot hagy maga után.

 

Vélemény, hozzászólás?