Ceruza nyaklánc

Ceruza nyaklánc

november 3, 2011 0 By Filléres ötletek és 5 Minute Crafts

Minden háztartásban akad néhány kallódó színes ceruza. Vagy azért, mert a gyerekek addig hegyezték, míg olyan kicsi lett, hogy már meg sem lehet fogni. Vagy azért, mert a keresztgyerek, szomszéd kissrác, unokaöccs egyszer évekkel ezelőtt ottfelejtette. Egy biztos, hacsak nem most költöztünk, és a lakásban szinte minden holmink új, akkor a fiókok alján lévő „kincsek” között biztosan találunk néhány kallódó színes ceruzát.

Ahhoz, hogy ezek a kallódó kincsek új életre keljenek, csak néhány ügyes mozdulat, egy kisebb fűrész, egy vékony kis fúró, bőrzsinór és egy szabad fél óra szükséges.

Fogjuk a ceruzákat, és szépen aprítsuk fel őket, kb. 1 cm széles darabokra.

Majd fogjuk őket és az oldalára fordítva fúrjunk át minden darabot a kis fúróval.

Ezután már csak egy nagyobb tűvel tetszőleges sorrendben átfűzzük a ceruza darabokon, azaz immár ceruza gyöngyökön a zsinórunkat. Kész is egy remek új nyaklánc.

Ha nem szeretnénk ilyen feltűnően színes darabot viselni, akkor daraboljunk végig egyetlen ceruzát. Mondjuk egy barnát, vagy zöldet, esetleg egy fekete ceruzát. A külseje és a hegy színe érdekes látványt adhat.

A ceruzák hegyezett végéből medál is készülhet a láncra.

Ha tetszik az ötlet, de nem nagyon viselünk bizsut, viszont a ceruzákat szeretnénk hasznosítani, hát arra is van egy remek tippünk.

A fentieknek megfelelően daraboljuk fel a ceruzákat, de átfúrni nem kell őket. Egy ragasztópisztoly segítségével poháralátéteket, kicsit hosszabb munkával edényalátétet készíthetünk belőlük.

Kellemes színes kikapcsolódást, és sok bókot kívánunk!